Η άνοιξη είναι η εποχή που ανθίζουν τα περισσότερα λουλούδια . Ωστόσο, ορισμένα λουλούδια ανθίζουν το φθινόπωρο. Το χρυσάνθεμο – το λουλούδι του φθινοπώρου – είναι πανέμορφο λουλούδι  που χρησιμοποιείται σε πολλές από τις  ανθοδέσμες μας.

Το Χρυσάνθεμο είναι ένα ξεχωριστό λουλούδι,και ένα από τα αγαπημένα μου. Ίσως οφείλεται στο ότι είναι τόσο ευέλικτο και υπάρχει σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων.

Ιστορία των χρυσάνθεμων

Τα χρυσάνθεμα  είναι εγγενείς στην Ασία και σε μέρη της Βορειοανατολικής Ευρώπης. Στην Κίνα φυτεύτηκαν  ως ανθοφόρο βότανο, χρησιμοποιούταν τα πέταλά του  σε γεύματα και τα φύλλα ήταν συστατικό για  ποτά. Οι μαμάδες πίστευαν  ότι είχαν ειδικές θεραπευτικές δυνάμεις – σύμφωνα με τον μύθο, υπήρχαν χρυσάνθεμα  δίπλα σε μια πόλη όπου οι ντόπιοι έζησαν όλοι υγιείς και μεγάλοι σε ηλικία! Το χρυσάνθεμο θεωρήθηκε επίσης ήταν σημάδι κύρους στην Κίνα και ήταν διαθέσιμο μόνο για την κοινωνία της ανώτερης τάξης.

Τα χρυσάνθεμα ήταν  ιδιαίτερα λουλούδια στην  Ιαπωνία. Υπάρχει στην κουλτούρα της ΙαπωνίαςΕίναι το σύμβολο του  αυτοκράτορα και την αυτοκρατορική οικογένεια – Το σύμβολο  των διαβατηρίων της χώρας  ,το σχήμα του θρόνου του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας. Είναι τόσο αγαπημένο λουλούδι που έχει την δική του ξεχωριστή ημέρα 9 Σεπτεμβρίου η ημέρα των Χρυσανθέμων την οποία και γιορτάζουν με διάφορα φεστιβάλ.

Συμβολισμοί

Χρυσάνθεμος συμβολισμός

Τα χρυσάνθεμα συνδέονται με διάφορους συμβολισμούς. Οι Κινέζοι πιστεύουν ότι αντιπροσωπεύει την ευκολία και την ξεκούραση και το χρησιμοποιούν ως αντικείμενο διαλογισμού.Οί Ιάπωνες το θεωρούν σύμβολο ζωής και ευτυχίας.

Τα χρυσάνθεμα είναι:

Το λουλούδι που συμβολίζει την γέννηση του  Νοεμβρίου

Το χαρίζουμε στην 13 επέτειο του γάμου .

Είναι το επίσημο λουλούδι του Σικάγο και του Σαλίνας, Καλιφόρνια

Δημοφιλές λουλούδι για την γιορτή της μητέρας στην Αυστραλία.

Το επίσημο λουλούδι του Νοεμβρίου στην Αμερική

Στην Ασία το χρησιμοποιούν σε τσάι για την αποτοξίνωση και τη θεραπεία της γρίπης και των πονοκεφάλων.

Στην φιλοσοφία Φένγκ Σούι φέρνει ευτυχία και γέλιο στο σπίτι σύμφωνα

Το μεγαλύτερο φυτό που καλλιεργείται στο εμπόριο στις Η.Π.Α

Είναι και νόστιμο

Αυτούς του καιρούς μία δημοφιλής τάση στην γαστρονομία είναι τα λουλούδια σαν συστατικό μαγειρικής. Υπάρχει από παλιότερα .Στην Ασία χρησιμοποιούσαν τα πέταλα από χρυσάνθεμα σε ποτά και τρόφιμα από το 1500 π.χ

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε  σαλάτες και σούπες.

Τα λουλούδια Υπάρχουν από την αρχή του κόσμου μας  και έχει το καθένα την δική του ιστορία...